Hoppa till sidans innehåll

2009 års race


Rekordsent (14-15/3) kördes det återkommande mötet mellan Sundsvall och Hagaström nere på naturisen i Gävle. Under veckan hade det varit kallt och förhoppningarna låg därför på topp att det skulle vara en hyfsad is. Men tråkigt nog så blev det milt på fredag eftermiddag med efterföljande regn så isen höll inte för att köra de klassiska distanserna. Vi ville ju inte skada oss, även om de flesta av oss såg vältränade ut??

 

Vi tog då och körde 100m på något som vi kan kalla sorbet is, där isen såg ut som efter ett isracinglopp.. Det blev en hård fajt mellan Björn och Micke som också fick dela på segern. (Tiderna lämnar vi inte ut)

 

De påhittiga hagaströmmarna plockade sen fram handikappkälkar och stavar som vi skulle tävla med, även då 100m, och även där så höll sig en Sundsvallsåkare framme. Magnus vann  och tog hem titeln före Bosse König.

På kvällen fick vi se Timrå förlora 6.e matchen mot HV 71 på storbild och sen följde den sedvanliga banketten….

Vi fick tyvärr några sena återbud och kunde i år ”bara” ställa upp med 6 tävlande.Vi hade dessbättre en nybliven veteran Peter Forslund som både hade börjat och slutat tävla innan resan, så han var kvalificierad .

 Nästa år avgörs tävlingen i Sundsvall och då ska vi slå deltagarrekordet…

 

Teamet 2009

Gemensam Teambild på de tävlande från Hagaström & Sundsvall

 

Fler bilder finns i arkivet

 

Nedan en stilstudie över hur trött man kan bli, eller hur Mats...

 Stilstudie2009

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:36 Skribent: Thomas/Magnus (Fotograf: Peter)

Postadress:
Sundsvalls SK - SweSports
Stefan Nilzén, Östermalmsgatan 49
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sundsvallsspeedskate...

Se all info