Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Steg 5: Lära sig att tävla! Att lära sig att tävla är ett utvecklingsstadium där utövaren börjar engagera sig mer på att prestera på en högre nivå. Betoning på förberedelser inför tävling blir allt viktigare och får ett större utrymme.
 
Steget ”Att träna för att träna” är en av de viktigaste stegen för utövarens utveckling. Det är ofta i det skedet som utövaren tar ett beslut kring att fortsätta med sin idrott eller väljer att sluta (11-12 års puckeln).
 
När vi efterlyste arrangör som kunde ta över SM-arrangemanget från Sigtuna anmälde sig Tavelsjö AIK på en gång.
 
Den långsiktiga utvecklingsplanen har flera syften, där huvudsyftet är att skapa förutsättningar för föreningar och tränare/föräldrar/aktiva att utvecklas inom vår verksamhet.
 
Vi fortsätter med att informera om Skridskoförbundets långsiktiga utvecklingsplan, denna vecka är det dags för steg 2. Utvecklingsplanen finns till för alla tränare/ledare/aktiva ute i verksamheten.
 
För Wilhelm Ekensskär är vardagen fylld av skridsko. I helgen var Wilhelm ledare på en stor ledarutbildning inom Friluftsfrämjande långfärdsskridsko på Stora Vällan, vecka efte tog han emot RF's Elitidrottsstipendium på Idrottsgalan i Stockholm.
 
Möt Fredrik Decker som representerar Södermalms IK och Svenska Skridskoförbundets styrelse och Daniel Jansson från SK Skrinnaren. Båda kommer att vara funktionär vid Special Olympics - Sweden Invitational Games 2020
 
I december informerade Skridsko- och Kälksportförbundet via sina hemsidor/nyhetsbrev om ett påbörjat arbete med att undersöka möjligheterna till ett samgående mellan förbunden.
 
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
 
Från och med 1 januari ingår Råd och Vår för idrottsskador i din idrottsförsäkring. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 eller mejlar radochvard@aleris.se om du skadat dig på träning eller tävling.
 
På Idrott- och föreningsnämndens senaste sammanträde (2019-12-17) beslutade nämnden att godkänna ett förslag som innebär att framtiden för Ruddalens idrottsområde ska utredas.
 
Känner du till att Skridskoförbundet har en ”Långsiktig utvecklingsplan”?
 

Tävlingslicenser 2020

(2020-01-14 13:37)
Det är hög tid att ansöka om och betala in licensavgiften för 2020.
 

Årsavgift 2020

(2020-01-13 15:12)
Faktura för årsavgiften 2020 ska under veckan landa i föreningens brevlåda.
 
I Lausanne och St Moritz i Sveits pågår just nu Youth Olympic Games. Tävlingarna pågår mellan den 9 - 22 januari. Skridskotävlingarna är i gång med hastighetstävlingar i St Moritz med Daniel Cabelduc på plats som skiljedomare,
 

Postadress:
Sundsvalls SK - Skridsko
Stefan Nilzén, Östermalmsgatan 49
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sundsvallsspeedskaters@gmail.com

Se all info